Αυτονομία Θέρμανσης σε παλιά πολυκατοικία

Θερμιδομέτρηση σε παλιά πολυκατοικία

Σήμερα στην Αττική η πλειονότητα των πολυκατοικιών λειτουργούν με συμβατική κεντρική θέρμανση.

Εάν κατοικείτε σε μία τέτοια πολυκατοικία ίσως έχετε αναρωτηθεί εάν το ποσό που χρεώνεστε για θέρμανση ανταποκρίνεται στην θέρμανση που έχει το διαμέρισμα σας αλλά και αρκετές φορές θα θέλατε να λειτουργεί το καλοριφέρ της πολυκατοικίας με διαφορετικό ωράριο.

Στην πραγματικότητα αυτοί είναι και οι συνηθέστεροι λόγοι που προκαλούν προστριβές μεταξύ των ενοίκων σε σχέση με την θέρμανση. Τεχνικά αυτά είναι προβλήματα που έχουν βρει τη λύση τους με την κατάλληλη μετατροπή της κεντρικής θέρμανσης σε αυτόνομη .

uermidometritewΜε την μετατροπή αυτή ο χρήστης ελέγχει τη θερμοκρασία σε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά ενώ ταυτόχρονα χρεώνετε για την θέρμανση που έχει καταναλώσει. Για την αξιοπιστία μιας εγκατάστασης αυτονομίας σημαντικοί παράγοντες είναι η αξιοπιστία των υλικών και η τεχνογνωσία του εγκαταστάτη όπως επίσης και η γνώση στα θέματα κατανομής θέρμανσης.

Όλες οι εγκαταστάσεις μας συνοδεύονται από μελέτη θέρμανσης και κατανομής δαπανών από αντίστοιχο μηχανικό.

Σας προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτονόμησης με ενσωματωμένη τεχνολογία αιχμής στους θερμιδομετρητής και ρύθμιση της θερμοκρασίας με ενεργειακά πιστοποιημένες θερμοστατικές βαλβίδες.

Μέχρι τώρα στις εγκαταστάσεις μας υπάρχει και σημαντικότατη εξοικονόμηση καυσίμου στο σύνολο της πολυκατοικίας.  Ζητήστε μας να σας ενημερώσουμε για πολυκατοικίες που έχουμε εγκαταστήσει το σύστημα στην περιοχή σας με ενδεικτικές τιμές μείωσης της κατανάλωσης καυσίμων σε ετήσια βάση της τάξης του 30 με 50% .

 

Περιγραφή του συστήματος

Το βασικό τμήμα του συστήματος είναι οι θερμιδομετρητές που τοποθετούνται στα σώματα καλοριφέρ.  Οι συσκευές αυτές μετρούν την αποδιδόμενη θερμότητα του κάθε θερμαντικού σώματος. Πιο συγκεκριμένα σε κάθε θερμαντικό σώμα αντικαθίσταται ο διακόπτης με νέο θερμοστατικό διακόπτη, ενώ τοποθετείται πάνω στο σώμα καλοριφέρ ο θερμιδομετρητής που καταγράφει και αποστέλλει ασύρματα τα δεδομένα της κατανάλωσης.

Οι θερμιδομετρητές έχουν την ικανότητα να αποστέλλουν τα δεδομένα που συλλέγουν, ασύρματα εκτός του κτιρίου όταν τους ζητηθεί.

Ο κάθε ένοικος έχει τον πλήρη έλεγχο του κάθε χώρου ξεχωριστά ,αφού μπορεί να ελέγχει μέσω των θερμοστατικών κεφαλών την επιθυμητή θερμοκρασία και κατά συνέπεια, το επίπεδο θέρμανσης και το κόστος που θα καταβάλλει.

Η αυτονομία θέρμανσης είναι επί της  ουσίας αυτόνομη θέρμανση ανά δωμάτιο και δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να προσαρμόζει στη θέρμανση απόλυτα στις ανάγκες  του.

Διαδικασία εγκατάστασης

Η εγκατάσταση για την μετατροπή της κεντρικής θέρμανσης μιας πολυκατοικίας σε αυτόνομη θέρμανση περιλαμβάνει :

 • Την αντικατάσταση του διακόπτη του σώματος καλοριφέρ με θερμοστατική βαλβίδα, για την επιλογή της θερμοκρασίας χώρου.
 • Την προσαρμογή στο σώμα καλοριφέρ του ασύρματου θερμιδομετρητή για την καταγραφή της κατανάλωσης.

Η εγκατάσταση διαρκεί ελάχιστα για κάθε διαμέρισμα, ενώ ο συνολικός χρόνος για μια μέση πολυκατοικία δεν υπερβαίνει τη μια εργάσιμη ημέρα.

 

10 λόγοι για να μετατρέψετε τη θέρμανση της πολυκατοικίας σας σε αυτόνομη

 1. Χρεώνεστε για όσο ακριβώς καταναλώνετε
 2. Επιλέγετε σε πια δωμάτια χρειάζεστε θέρμανση
 3. Επιλέγετε τη θερμοκρασία σε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά
 4. Σε περιόδους που απουσιάζετε για μεγάλο διάστημα χρεώνεστε μονό το πάγιο
 5. Ακόμη και αν έχουν γίνει αλλαγές στα σώματα της πολυκατοικίας η χρέωση γίνεται δίκαια
 6. Έχετε σταθερή θερμοκρασία στο διαμέρισμα καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του καλοριφέρ
 7. Εξαλείφονται οι προστριβές μεταξύ των ενοίκων για το πόσο θα λειτουργήσει το καλοριφέρ
 8. Μπορείτε να προγραμματίσετε την κατανάλωσή σας ανάλογα με τις ανάγκες σας
 9. Εξασφαλίζετε οικονομία μέχρι και 40% στο καύσιμο
 10. Η αυτονομία 4ης γενιάς συνεργάζεται με αντίστοιχα smart meters για τις  καταναλώσεις ρεύματος και νερού

 

Για περισσότερα επισκεφτείτε το http://autonomithermansi.gr