Καμινάδα Φυσικού Αερίου

Με την αλλαγή από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο πολλές καμινάδες παρουσιάζουν προβλήματα απο υπερβολικές υγροποιήσεις .

Αυτό συχνά δημιουργεί εμφανείς διαβρώσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργεί και προβλήματα στατικότητας των παλαιών καμινάδων. Το προτεινόμενο υλικό κατασκευής των καμινάδων κεντρικών θερμάνσεων είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας (inox) και αυτό γιατί είναι αδιάβρωτος από τα προϊόντα καύσης του φυσικού αερίου ή του πετρελαίου.

Μια σωστά μελετημένη καμινάδα κατασκευασμένη από τα κατάλληλα υλικά βοηθάει εκτός των άλλων και στην εξοικονόμηση ενέργειας , αφου ανεβάζει τον βαθμό απόδοσης της κεντρικής θέρμανσης.Αυτό οφείλεται στο ότι εμποδίζει τις υγροποιήσεις να μεταφέρουν λανθάνουσα θερμοκρασία στο ύπαιθρο.

Ο πλέον αποδεκτός τρόπος τεχνικά , για την αντικατάσταση της καμινάδας σας περιλαμβάνει 2 απλά βήματα…

1. Την μελέτη και διαστασιολόγηση της διαμέτρου και του ύψους της καμινάδας

2. Την επιλογή μεταλλικής καμινάδας διπλού τοιχώματος από INOX (κατά προτίμηση AISI 304L) με ενδιάμεση πυράντοχη θερμομόνωση

Με τα παραπάνω είστε διασφαλίζουμε μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης του λέβητα , απολυτη στεγανότητα και μηδενικές διαβρώσεις .

Γιατί Καμινάδα INOX ;

Οι καμινάδες INOX διπλού τοιχώματος με θερμομόνωση δεν κάνουν απλή στεγανοποίηση και διατηρούν τη θερμοκρασία των καυσαερίων μέχρι το στόμιο εξόδου . Με αυτό τον τρόπο έχουμε εξοικονόμηση καυσίμου αφού δεν παρουσιάζονται απώλειες θερμότητας στα τοιχώματα της καμινάδας. Αντίθετα αυτό το ποσό θερμότητας διοχετεύεται μέσω των τοιχωμάτων του λέβητα στο δίκτυο θέρμανσης.

Στην περίπτωση αντικατάστασης της καμινάδας σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου , η μελέτη της καμινάδας γίνεται εξάρχης χωρίς να περιοριζόμαστε από την υπάρχουσα καμινάδα (όπως συμβαίνει με τις διάφορες εσωτερικές επενδύσεις που κυκλοφορούν) . Δηλαδή η νέα καμινάδα είναι σχεδιασμένη και υπολογισμένη για το σύστημα θέρμανσης που έχουμε.

Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι INOX 304 και μας παρέχει απεριόριστη εγγύηση αφού είναι υλικό πιστοποιημένο δοκιμασμένο επί δεκαετίες και το καταλληλότερο για διαβρωτικά περιβάλλοντα.

Οι καμινάδες INOX είναι κυκλικής διατομής και εντελώς λείες εσωτερικά , με αποτέλεσμα να έχουμε εύκολη απαγωγή των καυσαερίων χωρίς τριβές . Επίσης η λεία διατομή δεν επιτρέπει την επικάθηση υπολειμμάτων στα τοιχώματα που μακροπρόθεσμα μειώνουν την απόδοση του λέβητα και δημιουργούν υγροποιήσεις ή και αναφλέξεις.

  • Δεν δημιουργούν – εφόσον υπολογιστούν σωστά – υγροποιήσεις και συμπυκνώματα που είναι τοξικά και διαβρωτικά.
  • Δεν έχουν ανάγκη αποχέτευσης
  • Δεν έχουν ανάγκη συντήρησης ή περιοδικού καθαρισμού .